De bekendste pizza ketens

Pizza’s staan in de top 10 van de meest gegeten maaltijden over de gehele wereld, niet slecht voor een gerecht uit het Italiaanse Napels. Je kan tegenwoordig niet meer rondrijden zonder dat je overal reclameborden ziet van fastfoodketens zoals McDonalds, KFC, Subway en burger king. Er zijn natuurlijk ook meerdere grote ketens die zich voornamelijk richten op het maken en verkopen van pizza’s, wat zijn nou de meest bekende pizza ketens?

Pizza hut

Pizza hut is te vinden in 86 landen over de hele wereld, het is veruit de grootste en populairste pizza fastfood keten in de wereld. het is voornamelijk zeer populair in de Verenigde Staten en is in 1958 opgericht door twee broers in de stad Wichita. In 1977 werd het bedrijf overgenomen door PepsiCo en sindsdien wordt er uitsluitend Pepsi geschonken.

Pizzahut is één van de grootste kaasverbruikers ter wereld, ruim 3 procent van alle kaasproducten in de VS wordt door hun gebruikt, dit is goed voor zo’n 300 miljoen pond kaas per jaar. Buiten pizza’s kan je in de Pizzahut ook meerdere soorten pasta’s kopen en vaak is er ook een saladebar te vinden.

Domino’s pizza

Met de groei van Domino’s pizza ging het in de jaren 60 en 70 heel hard, toen ze in 1960 nog maar één enkele vestiging hadden, hadden ze er in 1978 al 200. Toen de 20e eeuw overging in de 21e eeuw besloot het bedrijf om zich ook op het buitenland te richten, inmiddels heeft Domino’s Pizza meer dan 10.000 vestigingen in meer dan 60 landen.

Papa John’s

Voor Nederlanders is nog geen zeer bekend merk, er zijn maar 22 vestigingen in Nederland, echter is de verwachting dat zij nog wel gaan doorgroeien. De eerste Papa John’s opende in 2016 in amsterdam, de laatste jaren zijn er dus al redelijk snel veel bijgekomen. Ze willen uiteindelijk meer dan 100 vestigingen in Nederland hebben.

New York Pizza

De naam zou misschien anders vermoeden, toch is New York Pizza een echt Nederlands bedrijf. In 1993 opende de eerste vestiging zijn deuren in Amsterdam, in 1996 begon het met bezorgen en inmiddels heeft New York Pizza meer dan 150 vestigingen in Nederland. Waar veel kleinere pizzeria’s gebruik maken van een Italiaanse pizza leverancier voor de pizzabodems, worden de bodems van New York Pizza door hun eigen groothandel Euro Pizza Products gemaakt. Zo hebben ze altijd een goede controle over hun waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *