Gezond eten is helemaal niet moeilijk!

Gezondheid is iets waar veel mensen van denken dat het moeite en energie vraagt en waarbij men bang moet zijn van alles wat een beetje suiker of vet bevat. Het tegendeel is echter waar: gezond eten is vaak eenvoudig, zolang je je goed informeert over bepaalde voedingsmiddelen en dus ook weet wat je wel en niet zou moeten eten.

De volgende tips kunnen je helpen om meer uit je gezondheid te halen door betere voeding toe te voegen aan je patroon, op een eenvoudige manier. Veel gezonde voedingsmiddelen zijn immers allesbehalve toegankelijk voor het grote publiek, en dat maakt de overstap van een ongezonde naar een gezonde levensstijl er zeker niet eenvoudiger op.

Welke voedingsmiddelen gezondheid makkelijk maken en dus zeker tot je boodschappenlijstje moeten behoren, wordt duidelijk uit het volgende overzicht!

Eenvoudige en gezonde voedingsmiddelen

Voeding is hoe dan ook essentieel voor de gezondheid. De juiste en bewuste keuzes maken kan zoveel doen voor zowel je lichaam als je geest. Als je echter niet zo goed weet waar je moet beginnen om gezonder te worden, dan kunnen de volgende voorbeelden je hoe dan ook helpen!

  1. Fruit en groente

Ja, het klinkt als een cliché, en dat is het misschien ook – maar niet zonder reden. Groente en fruit zijn ongetwijfeld de meest voor de hand liggende voedingsmiddelen die je in één klap gezonder en fitter zullen maken.

Daarbij kunnen ze in zowat elk gerecht gebruikt worden: van een smoothie op basis van fruit of soep, tot groentesap of gewoon als (fruit)slaatje bij een gerecht, de mogelijkheden zijn oneindig. Natuurlijk zit er in elk hoofdgerecht groente als voedingsgroep. Om extra groente binnen te krijgen kun je er zelfs voor kiezen om af en toe de koolhydraten te vervangen voor meer groentes. Voeg meer fruit en groente toe aan je eetpatroon en gezond zijn wordt zoveel eenvoudiger en praktischer!

  1. Biologisch brood

Brood is ongetwijfeld een van de belangrijkste voedingsmiddelen die er zijn, vooral in het Westen van Europa. Brood komt in ontelbare soorten, formaten en van verschillende granen, maar kiezen voor biologisch brood is toch de beste beslissing die je kan maken. Gezond eten wordt dankzij biologisch brood ook nog eens aangenaam, juist door de volle smaken die dergelijke broodsoorten met zich meebrengen.

Er zijn broden van spelt die je meteen vullen en voeden, maar er zijn ook lichtere, zoetere soorten van andere granen die afgewerkt zijn met rozijntjes. De mogelijkheden zijn zo goed als oneindig, en dat maakt bio brood dan ook een must-have voor iedereen die wil dat gezondheid niet enkel duurzaam, maar ook eenvoudig toegepast kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *