Stamppot snijbonen

Met dit recept maakt u in een handomdraai een overheerlijke stamppot snijbonen, aangevuld met kruidenkaas. Dit recept is ideaal voor het gehele jaar door, dus zowel in de winter als in de zomer ideaal om te serveren.

Gelukkig zijn er in de zomer volop snijbonen te vinden, dus uitstekend moment om een stamppot snijbonen te maken. De ingrediƫnten in dit recept zijn gebaseerd op twee personen. Het recept is zeer eenvoudig te bereiden en uiterst smaakvol.

Ingrediƫnten

  • 600 gram aardappels;
  • 500 gram snijbonen;
  • 150 gram kruidenkaas (willekeurig merk);
  • Vers gemalen peper.

Bereiding
makkelijke maaltijd snijbonenBegin met het schillen van de aardappelen en snijdt deze vervolgens in even grote stukken. Kook de aardappels vervolgens gaar in ruim water gedurende 20 tot 25 minuten. Was vervolgens de snijbonen en snijdt de uiteinden eraf. Snijdt ze vervolgens in kleine stukjes. U kunt natuurlijk ook kant er klaar gesneden snijbonen gebruiken. Kook de snijbonen in ongeveer 12 minuten gaar.

Zodra de aardappels gaar zijn kunt u ze afgieten en fijnstampen. Hier komt ook de kruidenkaas tevoorschijn. Stamp deze fijn samen met de aardappelen. Roer de snijbonen vervolgens door de aardappelpuree heen. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen peper.

 

Veel Nederlanders besparen maar wat graag op de wekelijkse boodschappen. Ook boodschappen als aardappelen, snijbonen en kruidenkaas zijn altijd wel ergens in de aanbieding. Bekijk direct de actuele Boodschappen Aanbiedingen en doe je boodschappen gewoon via internet.

Bij een stamppot snijbonen is het heerlijk om een slavink toe te voegen. Daarnaast is bijvoorbeeld gerookte kip ook erg lekker. Hier komt uw eigen creativiteit om de hoek kijken. Eetsmakelijk!