Verschillende soorten pizzabodems

Iedereen weet wel dat er verschillende soorten pizza’s bestaan. Dit verschil zit hem dan meestal in de toppings die worden gebruikt. Wanneer je een echte liefhebber van pizza bent is het je echter mogelijk al eens opgevallen dat er ook verschillende soorten pizzabodems bestaan. Welke er zoal zijn beschrijven we in dit artikel. 

De Napolitaanse pizzabodem

De eerste pizza ooit die officieel is vastgelegd is gemaakt in de Italiaanse stad Napels. De inwoners van Napels zijn hier dan ook erg trots op. Zo trots, dat volgens hen hun pizza de enige echte van de hele wereld is. Een belangrijk onderdeel van deze Napolitaanse pizza is de bodem. Bij het bereiden van een echte Napolitaanse pizzabodem wordt er streng gelet op welke ingrediënten worden gebruikt en in welke hoeveelheid. Ook dient een echte Napolitaanse bodem bereid te zijn in een traditionele houtoven op de juiste temperatuur. Tot slot is het kneden van het deeg een belangrijk aspect. Dit mag enkel met de handen worden gedaan, niet met een deegroller. Door middel van een speciale kneedtechniek worden alle luchtbelletjes eruit gehaald en wordt het deeg elastisch gemaakt. Dit alles resulteert in een lekker knapperige pizzabodem. 

De Italiaanse pizzabodem

Veel mensen denken dat de Napolitaanse bodem hetzelfde is als een Italiaanse bodem. Dit is echter niet het geval. Ze lijken weliswaar op elkaar, maar een Italiaanse pizzabodem wordt net iets anders bereid en gebakken dan een Napolitaanse. 

De Amerikaanse pizzabodem

Dan de Amerikaanse pizzabodem. Dit type bodem kom je vooral vaak tegen bij fastfoodketens zoals Domino’s en New York Pizza. De Amerikanen hebben hun eigen draai gegeven aan de pizzabodem uit Napels. Zo zijn Amerikaanse pizzabodems meestal een stuk groter en dikker. Precies zoals je van Amerikanen verwacht dus! Daarnaast zijn Amerikaanse bodems zachter, en worden de randen soms opgevuld met zaken als hotdogs of kaas. De calorieën liggen hierdoor doorgaans een stuk hoger in vergelijking met de Napolitaanse pizzabodem. 

Voor zowel Amerikaanse als Italiaanse pizzabodems kunnen bedrijven terecht bij Monte Pizza Crust.

Een groente pizzabodem

Het laatste type pizzabodem is een groente bodem. Vanzelfsprekend is dit een pizzabodem die niet gemaakt is uit deeg, maar uit groenten zoals broccoli. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *